Obrukları, kanyonları, termal suları, mağaraları, yaylaları ve şelaleleriyle Akdeniz turizminin yükselen değeri Kahramanmaraş, ekoturizme yönelik yatırımlarıyla potansiyelini katlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaptığımız projelerle şehrimizin ekoturizmdeki pazar payını 4 kat artırmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş, 35 milyar dolarlık turizm geliri sağlayan Türkiye’nin turizmde en hızlı ivmelenen kenti olacak” dedi.
Kahramanmaraş’ta ekoturizme yapılan yatırımlar, Akdeniz’de gözleri plajlardan doğaya çeviriyor. Obrukları, kanyonları, termal suları, mağaraları, yaylaları ve şelaleleriyle önemli bir doğa turizmi potansiyeline sahip kent, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından uluslararası standartlarda projelerle donatılıyor.
Şehrin saklı kalan doğal güzelliklerini turizme kazandırma hedefini vurgulayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaptığımız projelerle şehrimizin ekoturizmdeki pazar payını 4 kat artırmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş, 35 milyar dolarlık turizm geliri sağlayan Türkiye’nin turizmde en hızlı ivmelenen kenti olacak” dedi.
Akdeniz’in en nadir kanyonlarından Ali Kayası, endemik türleri ve yüksek rakımıyla Türkiye’nin en zengin botanik çeşitliliğe sahip yaylalarından Yavşan, derin ve yeşil sularıyla göz alıcı obruk Yeşilgöz, kış turizmi ve kayak tutkunlarının yeni gözdesi Yedikuyular ile soğuk dağ sularının oluşturduğu güzellik Fırnız’da yapılan yatırımlar iddiayı destekler nitelikte.
5 FARKLI KONUMA, DÜNYA STANDARTLARINDA YATIRIM…
Ali Kayası Cam Terasla Nefes Kesecek!
Heyecan verici yüksekliği ve eşsiz baraj manzarasıyla Ali Kayası’nda Cam Seyir Terası ve Restoran projesi hayata geçiriliyor. Projenin detaylarını aktaran Başkan Güngör; “Ali Kayası Türkiye’nin en nadir kanyonlarından biri. Aynı zamanda tarihi bir arka plana sahip. Bölge 900 rakıma sahip. Buraya dünya standartlarında bir cam seyir terası ve restoran kazandırıyoruz. Kent merkezinden bölgeye ulaşım sağlayacak 17 kilometrelik yeni yolda zemin hazırlıklarımız tamamlandı. Projemizin ihalesini de yaptık ve çalışmalar başladı. Tamamlandığında Ali Kayası Cam Seyir Terası ve Restoran projemiz, hem manzarasıyla heyecandan nefesleri kesecek, hem de Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetlerini misafirlerine sunacak” dedi.
Yaşayan Botanik Müzesi: Yavşan!
Dünyanın en nadir görülen endemik bitki türlerinden 65’ine ev sahipliği yapan Türkiye’nin 39’uncu tabiat parkı Yavşan Yaylası ise yapılan yatırımlarla daha ulaşılabilir hale geliyor. Yeni kazandırılan yol ile deniz seviyesinden bin 600 rakımda bulunan yaylaya direkt ulaşımın sağlanabileceğini aktaran Başkan Hayrettin Güngör, “Yavşan Yaylası havasıyla, suyuyla, endemik türleri ve bitki çeşitliliğiyle çok müstesna özelliklere sahip. Burada başlattığımız çalışmalarla bölgeye uzanan 8 kilometrelik bir arterin altyapısını oluşturduk. Ayrıca bölgeye ulaşım sağlayan 4,5 kilometrelik yeni transit yol tamamlandığında kent merkezinden direkt ulaşımı mümkün kılacak” diye konuştu.
10 MİLYON TURİST POTANSİYELİ…
“Yarım Milyon Kayak Tutkununu Ağırlayacağız”
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 26 Milyon TL yatırımla baştan sona yenilenen Yedikuyular Kayak Merkezi ise kış turizm tesisleri arasında zirveye oynuyor. Kış sezonunda 500 bin kişiyi misafir etme hedefini açıklayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yedikuyular’ı modern konaklama ve ticaret merkezleri inşa ederek uluslararası standartlara taşıdık. Sadece civar şehirlerimiz göz önünde bulundurulduğunda burası yaklaşık 10 milyonluk bir nüfusa hitap ediyor. Burada 25 Bungalov evimiz var. Hemen yanında bir sosyal tesisimiz ve restoranımız var. Yani buraya gelen misafirlerimiz Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini, lezzetli yöresel ürünlerini ve gastronomisini aynı anda tecrübe edebilecek” dedi.
Yedikuyular Kış Turizminin Merkezi Olacak!
Tesisin daha kapsamlı hale getirileceğini ifade eden Başkan Güngör, “Uygulamaya aldığımız Master Plan kapsamında, gondol, telesiyej ve kayak pistlerinin çoğaltılmasını sağlayacağız. Sadece inşa ettiğimiz Bedesten Çarşı ile tesisimiz 4 bin metrekare kapalı alan kazandı. Bölgede, ilerleyen süreçte yap – işlet – devret modeliyle bir otel de konumlandıracağız. Otel yerleri için de ihale süreçlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca bir de zirveye seyir terası yapacağız. Bu tesise de gondolla çıkılacak. Bunlar hayata geçtiğinde Yedikuyular Kayak Merkezi’miz 12 ay esası ile çalışmış olacak” diye konuştu.
Saklı Cennet Yeşilgöz Gün Yüzüne Çıktı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentteki ‘saklı’ cennetlerin turizme kazandırıldığını Yeşilgöz örneğiyle şöyle anlattı: “Yeşilgöz Türkiye’nin, belki dünyanın en nadir obruklarından biri. Toplamda 33 bin metrekare genişliğe sahip bu mesire alanı atıl vaziyetteydi. Hayata geçirdiğimiz projemizle burada yeni yürüyüş yolları, gölet iskelesi, ahşap köprü, çocuk oyun alanı, kent mobilyaları, büfe ve mangal alanları kazandırdık. İkinci etap çalışmalarımıza da başladı. Buraya modern bir restoran inşa ediyoruz. Yenilenen haliyle on binleri ağırladığımız bu tesis, ikinci etabın tamamlanmasıyla yüzbinlerce turist için yeni bir cazibe merkezi olacak.”
Fırnız Vadisi Gün Yüzüne Çıkıyor!
Yüksek rakımlı Kahramanmaraş’ın dağlarından süzülen kar sularıyla meydana gelen Fırnız ise ekoturizme yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Bölgede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir projenin hayata geçirileceğini müjdeleyen Başkan Güngör, “Fırnız’da da yakın zamanda yenileme çalışmalarımıza başlayacağız. Fırnız’ı yolu, yeme içme mekânları ve gezi alanlarıyla çok güzel bir mekân haline getireceğiz” dedi ve ekledi: “Atıl kalan her güzelliğimizi hak ettiği yere taşıyacak, potansiyelini ortaya çıkaracağız. Fırnız Vadisi bölgenin en önemli turizm alanlarından biri olacak.”