Ar-ge ve İnovasyonun yol gösterici gücüyle yenilenen bir OSB olduklarını belirten Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak her geçen gün büyük değişimler yaşayan iş dünyasında değişimin hızını yakalamak için kuruluşumuzdan bu yana sanayicilerimize kaliteli hizmet sunma çabasındayız.” dedi.
Sanayicinin global pazarda rekabet gücünü artırmak, ülkemiz ekonomisine yatırım istihdam anlamında daha fazla katkı sağlayabilmeleri açısından bölgenin hizmet kalitesinin her geçen gün geliştirilmekte olduğunu söyleyen Başkan Uslu; “Denizli Organize Sanayi Bölgesi, özgüvenini ve öz kaynaklarını; bilgi, teknoloji ve sabırla birleştirerek örnek bir sanayileşme kavramı yaratmış ve Bölgenin ekonomik gelişmesini bütünleştirmeyi hedef alan stratejik yaklaşımı ile sağlamıştır. Organize Sanayi Bölgemiz üreticimizin Denizli’den dünyaya açılan penceresi olmuştur. Sanayicilerimizin girişimci ruhuyla Denizli’nin bir sanayi kenti olmasına öncülük eden Bölgemiz, kentteki ekonomik ve sosyal gelişmelerde aktif bir rol oynarken, üyelerimizin sorunlarına çözümler bulmaya, büyümeye ve üretmeye devam etmektedir.” dedi.
Denizli Organize Sanayi Bölgesini bir cazibe merkezi haline getirmek için her türlü teknik, endüstriyel, sosyal ve kültürel alanda çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Başkan Uslu devamla şu ifadelere yer verdi: “2021 Yılı GEKA Güdümlü Proje Desteği” kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan “Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesi imza törenini gerçekleştirdik. Denizli sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda insan kaynağını geliştirerek nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ve sanayi sektörünün rekabet gücünün artırılmasının önünü açacak.”
“DENİZLİ’NİN İKİNCİ ÜNİVERSİTESİNİ KURMA HEDEFİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Denizli’nin ikinci üniversitesini kurma hedefini hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Uslu; “Denizli’deki tüm iş dünyası ve sivil toplum temsilcileri ile hep birlikte bunu başaracağız. Kurulacak olan Teknik Üniversite ile mesleki ve teknik eğitimde öncü olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
“Teknik Teknoloji Üniversitesi” için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Kurulacak olan üniversite sadece Denizli’nin değil, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir konsept ile kurulacaktır.” dedi.
DENİZLİ OSB’YE YENİ ARITMA TESİSİ!
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü; Üyelerinin artan faaliyet kapasiteleri, yeni faaliyete geçen işletmeler ve değişen kirlilik değerleri baz alındığında 42.000 m³/gün kapasiteli Mevcut Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’nin yetersiz kalabileceği için, uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak 30.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi çalışmalarına hız verdiklerini de ifade eden Başkan Uslu; Sanayicilerden kapasite artırımı ve yeni boyahane işletmeleri kurabilmeleri için talep geldiğini ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme durumu, sanayicilerin İlimiz ve Ülkemize katma değer ve istihdam sağlamak amacıyla yeni yatırım ve kapasite artırımı yönünde yeni çalışmalar yapması sonucu mevcut arıtma tesisinin kapasitesi’nin yetersiz kaldığını belirterek “Ülkemizdeki istihdam ve üretim artışını desteklemek amacıyla yeni bir Arıtma Tesisi kurulumu zorunlu hale gelmiştir. Aynı zamanda mevcut arıtma tesisinin kullanım ömrü dikkate alınırsa yeni arıtma tesisi kurulumunun önemi artmaktadır.” dedi.
Bu amaçla Yönetim Kurulu kararı ile 15 Aralık 2020 tarihinde Denizli Organize Sanayi Bölgesinin alt kısmında 26.840 m² bir taşınmaz satın alındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu şunları söyledi: “42.000 m³/gün kapasiteli Merkezi Atıksu Arıtma Tesisimiz, 1 Ocak 1998 tarihi itibariyle işletmeye alınmıştır. İşletmeye alındığı günden bu yana, OSB’de faaliyette olan firmalardan kaynaklanan atıksu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine uygun arıtılarak alıcı ortama deşarj edilmektedir. İhtiyaç üzerine, yapılan çalışmalar neticesinde; en son arıtma teknolojilerinin kullanılacağı tam otomasyonlu, azot ve fosfor giderimli fiziksel + kimyasal + ileri biyolojik arıtma + çamur susuzlaştırma ve şartlandırma sistemlerinden oluşacak 30.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi çalışmalarına başlanılmıştır. İkinci etapta ise arıtılmış atıksuyun uygun ileri arıtma teknolojileri uygulanarak suyun geri kazanılması planlanmaktadır. İleri arıtma ile kazanılan su işletmelerde tekrar herhangi bir işlem yapmadan direkt proses suyu olarak kullanılabilecek özellikte olacaktır. Planlanan ve fizibilite çalışması yapılan yeni arıtma tesisinin tamamı (3 Etap) yapılıp devreye alınıncaya kadar mevcut atıksu arıtma tesisinin işletilmesine devam edecektir. Denizli İli Pamukkale İlçesi Koyunaliler mevkii 54 no’lu parselde kurulacak olan Yeni Arıtma tesisi için, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından istenen ve diğer kurumlardan alınması gereken olur görüşleri için gerekli olan çalışmalar yapılarak İmara Esas Jeolojik Etüd Raporu için hazırlıklar tamamlanmıştır. İmara Esas Jeolojik Etüd Raporu için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan raporlar alınmıştır. Kamulaştırma çalışmaları için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaatı yapılmış; parselin inşaat çalışmalarına hazırlık için zemin etüd çalışmaları yapılmaktadır.”
DÜNYA BANKASINA KREDİ BAŞVURUSU ONAYLANDI!
Dünya Bankası’nın, Türkiye’deki OSB’lere yeşil altyapı ve temel altyapı projeleri için 300 milyon dolarlık destek projesini 2021 yılında duyurduğunu ifade eden Başkan Uslu; Projenin 10 milyon dolarlık kısmının eğitim merkezlerine yapılacak yatırımlar için kullanılacağını, Kredinin vadesinin ise 3 yılı ödemesiz olmak üzere 13 yıl olacağını söyledi.
Proje ile Türkiye’deki OSB’lerin daha verimli, çevresel açıdan sürdürülebilir ve daha rekabetçi hale gelmelerine yardımcı olunmasının planlandığına vurgu yapan Başkan Uslu açıklamasında devamla şu ifadelere de yer verdi: “Proje ‘Temel Altyapı Desteği’ ve ‘Yeşil Altyapı Desteği’ olmak üzere iki bölümden oluşacak olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleşecektir. Temel altyapı desteği kapsamında; yeni yollar, su ve doğalgaz boru hatları, elektrik hatları ve lojistik tesisleri gibi yatırımlar desteklenecek. Yeşil altyapı kapsamında ise iyileştirilmiş enerji ve su verimliliği olanakları, ileri atık su arıtma tesisleri, enerji açısından verimli binalar, LED sokak aydınlatmaları, güneşi, rüzgâr ve biokütle gibi yenilenebilir enerji varlıklarına ilişkin yatırımlara destek sağlanacak. Bu kapsamda, bölgemiz sınırları içerisinde hizmet veren günlük 42.000 m³’lük kapasiteli Arıtma Tesisi’nin 72.000 m³ seviyesine çıkarılıp ardından İleri Arıtma Tesisi’ne dönüşümü planlanarak ilgili başvurular gerçekleştirilmiştir. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız tarafından ön başvuru sürecini başarı ile geçmiş ve uygulama projesi aşamasına ulaşmıştır.”
Başkan Uslu; “Organize sanayi bölgemizde üreten, istihdam sağlayan ilimiz ve ülkemizin gelişme ve kalkınmasına doğrudan zenginlik sunan sanayicilerimizi ve üreticilerimizi kutluyor, her daim onların yanında olduğumuzu belirterek daha güzel bir Denizli ve ülke için hep birlikte gayret edeceğimizin altını bir kez daha çiziyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.