Çevreye duyarlı yaklaşımıyla da sektöre liderlik eden Sistem Alüminyum, sürdürülebilir bir gelecek için 2030 yılında karbon ayak izini yüzde 55 azaltmayı ve 2050 yılında sıfır emisyon değerine ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılındaki yatırımlarının yüzde 20’sini Güneş Enerji Sistemleri (GES)’e ayıran şirket, bugün harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 25’ini GES’ten karşılıyor.
İhracat satış rakamlarıyla “Alüminyum Çubuk ve Profiller” kategorisindeki İDDMİB “İhracatın Metalik Yıldızları” ödül törenlerinde 2018, 2019 ve 2020 yılları birincilik ödüllerini kazanan Sistem Alüminyum, 4 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
29 yıllık deneyimi ve yenilikçi vizyonuyla alanına liderlik eden Sistem Alüminyum, Tekirdağ Ergene’de 330 bin metrekare alan üzerinde kurulu 95 bin metrekaresi kapalı tesislerde profil ve alüminyum kompozit paneller üretiyor. Yıllık 103 bin ton alüminyum profil üretim kapasitesine sahip tesislerinde yapı, havacılık, denizcilik, otomotiv, beyaz eşya, aydınlatma ve enerji gibi sektörler için ürün ve hizmet geliştiriyor. CE, TSE, EN, Gost-R, statik toz boya uygulamaları için QUALICOAT ve eloksal uygulamaları için QUALANOD belgelerine sahip olan firma, IATF:16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gibi prestijli belgelere de sahip.
Yapı, otomotiv, havacılık, denizcilik, beyaz eşya, aydınlatma ve enerji gibi sektörler için alüminyum profiller geliştiren Sistem Alüminyum, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalara imza atıyor. Geçtiğimiz yıl toplam yatırım bütçesinin yüzde 20’sini GES projelerine ayıran şirket, tükettiği enerjinin yüzde 25’ini bu kaynaktan karşılamaya başladı.
“Alternatif yeşil enerji yatırımları üzerine çalışıyoruz”
Yıllık 103 bin ton alüminyum profil üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, “Tekirdağ Ergene fabrikamızda devreye aldığımız GES yatırımımızla toplam elektrik enerjisi ihtiyacımızın %25’ini karşılıyoruz. Bu oranın artması için alternatif yeşil enerji yatırımları üzerinde çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik adımlarımızı hızlandırmak öncelikli konularımızdan biri. Bu konuda stratejimizi belirledik, üç yıllık iş planımızı hazırladık. 2023 yılında ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınlayacağız” dedi.
Güçlü, hafif, korozyona dayanıklı ve geri dönüştürülebilir alüminyumun, sürdürülebilir bir yapı inşa edilmesini sağladığını da sözlerine ekleyen Ayhan Yerekaban, “Geri dönüştürülerek tekrar üretime dahil edilebilen bir malzeme olan alüminyum, sürdürülebilir ve yeşil binaların en kritik bileşenlerinden kabul edilmekte. Günümüzde inşaatlarda ve mimari dekorasyonda birçok malzemenin yerine alüminyum tercih ediliyor. Güneş enerjisini yansıtarak yapının Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) standartlarında yeşil bina statüsü kazanmasını sağlayan malzeme; enerji verimliliğini de önemli ölçüde artırıyor. Binalarda alüminyum kullanılarak ısının doğru ve etkin kullanımı kolaylaşıyor. Alüminyum enerji tasarrufu sağlayarak enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek oluyor” ifadelerini kullandı.